British Museum

موزه بریتانیا

موزه بریتانیا اولین موزه ملی جهان

موزه بریتانیا یکی از بزرگ‌ترین و غنی‌ترین موزه‌های جهان است که بیش از ۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از فرهنگ‌ها، ملت‌ها و کشورهای بسیاری در سراسر جهان از پیش از تاریخ تا به امروز را در خود جای داده است.

این موزه یکی از بزرگترین گنجینه داران مزه های جهان است  و ر شهر لندن واقع شده است.

این موزه یکی از جاذبه های لندن و از جاذبه های انگلستان است.

موزه بریتانیا به طور رسمی در سال 1753 با مجموعه ای اهدایی توسط طبیعت شناس بریتانیایی هانس اسلون، شامل دست نوشته ها، عتیقه جات و اشیای کلکسیونی از دیگر مستعمرات بریتانیا در آن زمان تأسیس شد.
بازدید از موزه بریتانیا کاملا رایگان است و هزینه بلیط و ورودی ندارد، اما در برخی از نمایشگاه های ویژه، برای برخی آثار خاص و تخصصی که از دیگر موزه های معروف دنیا به امانت گرفته شده است، بازدید رایگان نخواهد بود و مستلزم پرداخت هزینه است. برای بازدید از نمایشگاه های جمع آوری شده.
این موزه در سال 2020 به مدت 208 روز به دلیل شیوع کووید-19 تعطیل شد. در مقابل، 1،275،466 نفر از آن بازدید کردند که آن را پنجمین موزه پربازدید در جهان ساخت.

موزه بریتانیا
تاریخچه موزه بریتانیا
History of the British Museum

تاریخچه موزه بریتانیا

اگرچه امروزه این موزه در درجه اول یک موزه هنر و آثار باستانی فرهنگی است، موزه بریتانیا به عنوان یک "موزه جهانی" تاسیس شد. این بنا به وصیت پزشک و طبیعت شناس ایرلندی، سر هانس اسلون ، پزشک و دانشمندی که در لندن زندگی می کرد.

در طول زندگی خود تأسیس شد، و اسلون پس از ازدواج با یک بیوه ثروتمند جامائیکایی، اشیاء کنجکاو را جمع آوری کرد او که نمی خواست مجموعه اش پس از مرگش از بین برود، مجموعه 20000 پوندی را به نفع کشورش به پادشاه جورج دوم واگذار کرد.


در آن زمان، مجموعه اسلون شامل تقریباً 71000 آیتم متفرقه از جمله تقریباً 40000 کتاب چاپی، 7000 نسخه خطی، نمونه‌های گسترده تاریخ طبیعی شامل 337 جلد گیاهان خشک، چاپ و نقاشی از جمله مصنوعات باستانی از پادشاهی کوش، مصر بود. دوران باستان، یونان باستان، روم باستان، خاور نزدیک باستان، و تاریخ آمریکا

در 7 ژوئن 1753، جرج دوم بریتانیای کبیر بر اساس قانون پارلمان، تأسیس موزه بریتانیا را در منشور سلطنتی تصویب کرد.

قانون موزه بریتانیا در سال 1753 دو کتابخانه را به مجموعه اسلون اضافه کرد: اول، کتابخانه لینن، که توسط سر رابرت لینن از آثار الیزابتی سرپرستی می شد. و دیگری کتابخانه هارلین بود که مجموعه ای از ارل های آکسفورد بود.
شورای وزیران (1753-1778) هیئت امنا تصمیم گرفته است که قلعه مونتاگو قرن هفدهمی را به عنوان سایت موزه خریداری کند. آن را به قیمت 20000 پوند از خانواده مونتاگو خرید. کاخ باکینگهام (کاخ باکینگهام کنونی) توسط متولیان موزه به دلیل هزینه و موقعیت نامناسب آن رد شد.

منشور حقوق بشر کوروش در موزه بریتانیا

منشور کوروش هخامنشی کهن‌ترین اعلامیه حقوق بشر شناخته‌شده جهان است و سند افتخارآمیز تعهد مردم ایران به همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام به ایمان و عقاید همه رعایا در زمان تأسیس اولین امپراتوری جهان است. .

در جشن 2500 سالگرد شاهنشاهی ایران، منشور کوروش با وجود مخالفت دولت انگلیس برای چند روز به ایران آورده شد.
این منشور در 28 شهریور 1388 وارد ایران شد و به موزه ایران باستان تحویل شد.
منشور کوروش قراربود به مدت چهار ماه در ایران بازدید شود و پس از آن به موزه بریتانیا بازگردانده شد.
این سند که به عنوان اولین سند حقوق بشر شناخته می شود، توسط سازمان ملل متحد در سال 1971 به شش زبان رسمی آن منتشر شد.
فرمان کوروش یک فرمان هخامنشی از کوروش کبیر است که پس از فتح بابل به زبان نو بابلی بر روی استوانه ای گلی (مهمترین سند حقوق بشر جهان) نوشته شده است.
پانصد سال پیش از میلاد، کوروش هخامنشی بابل را فتح کرد و ملت را از اسارت بابلی ها رها کرد. او بدون جنگ و خونریزی وارد بابل شد و پس از ورود باشکوه خود به آنجا 40 هزار نفر را از اسارت آزاد کرد و به سرزمینشان بازگرداند. او فرمانی در وصف ورود خود و عدم شکنجه مردم و پرستش خدای یکتا صادر کرد و بر لوحی گلی به زبان نو بابلی (اکدی) حک شد. منشوری که به منشور کوروش یا منشور حقوق بشر  کوروش معروف شد.
در سال 1258 در حفاری های بابل، لوحی سفالی در زیر شالوده دیوار پیدا شد .

منشور حقوق بشر کوروش در موزه بریتانیا
موزه بریتانیا
British Museum Library

کتابخانه موزه بریتانیا

کتابخانه بزرگ موزه بریتانیا با 15 میلیون کتاب یکی از بزرگترین کتابخانه های جهان است. آثار بسیاری که به زبان‌های زنده دنیا نوشته شده و بیش از 40 هزار نسخه خطی در این کتابخانه نگهداری می‌شود. حدود 3000 نسخه خطی و 10000 کتاب چاپی در بخش فارسی کتابخانه موزه بریتانیا نگهداری می شود.
وقتی وارد کتابخانه می شوید، معماری دایره ای منحصر به فرد آن نظر شما را جلب می کند. تمام کتاب های سالن مطالعه گرد است و زیبایی این کتابخانه دو چندان شده است. معمار این کتابخانه گنبدی، سیدنی اسمیرک است. کتابخانه موزه بریتانیا تا سال 1973 بخشی از موزه بود. در این سال کتابخانه ملی عمان، کتابخانه ملی مرکزی و سازمان ملی کتابشناسی بریتانیا نیز به این کتابخانه پیوستند و با پانزده میلیون جلد کتاب به یکی از غنی ترین کتابخانه های جهان تبدیل شدند.
آثاری به زبان های مختلف دنیا در مجموعه های مختلف این کتابخانه نگهداری می شود. مجموعه شرقی کتابخانه به تنهایی دارای کتاب به بیش از سیصد و پنجاه زبان جهان است.
این کتابخانه دارای مجموعه بزرگی از هنر ایرانی با 404 مجموعه نقاشی از هنرمندان ایرانی است که فهرست آنها در سال 1356 به همراه نسخ خطی کهن فارسی تهیه شده است.
امروزه تنها بخشی از نسخه خطی باقی مانده است و بقیه کتاب ها به کتابخانه جدید سنت پانکراس منتقل شده اند.

معماری سنتوری موزه بریتانیا

مطابق با طراحی کلاسیک موزه، یک ویژگی معماری به نام سنتور (مثلث بالای در) در بالای ستون ها گنجانده شد.
سر ریچارد وستماکوت مأمور شد تا فضای مثلثی غرق شده را در مرکز مرکز سنتوریون بسازد و طرح او نشان دهنده «پیشرفت تمدن» بود.
شروع از سمت چپ، خلقت انسان را نشان می دهد که او در جهل خود از صخره بیرون می آید. سپس با فرشته دین ملاقات می کند و مهارت های اساسی زندگی مانند مراقبت از زمین و پرورش حیوانات را می آموزد. سپس انسان دانش و درک خود را گسترش می دهد و هشت شکل زیر نشان دهنده مطالعات او در معماری و مجسمه سازی، نقاشی و علم، هندسه و نمایش، موسیقی و شعر است و در نهایت به عنوان یک فرد تحصیل کرده ظاهر می شود.
پایه در اصل با پس زمینه آبی رنگ شده است.
در داخل معماری سنتوری که هشت مرحله انسانیت را در ورودی خیابان بزرگ راسل به موزه بریتانیا به تصویر می‌کشد.
مثلث بالای دروازه جلوخان در معماری سنتوری نامیده می شود. قنطورس عمدتاً در معماری یونانی و رومی استفاده می شود.
معمولاً قرنیز در اطراف سنتور قرار می گیرد. قسمت مثلثی بین قنطورس ها سینه نامیده می شود. سینه سنتور معمولاً با نقش برجسته هایی از اساطیر یونان و روم تزئین شده است.

سنتوری موزه بریتانیا

در کل این موزه آثار ارزشمند بسیاری را در خود جای داده است که در این جا تنها به تعدادی از آنها اشاره شد . بسیاری آثار ارزشمند دیگر مانند سکه ها و مدال ها، حفاظت و نگهداری تحقیق علمی ،ظروف چینی ، یونان باستان و بسیاری از آثار ارزشمند دیگر . این موزه معماری بسیار جذاب و زیبایی دارد که به مرور زمان تغییراتی کرده .

این اولین موزه ملی بود که تمام زمینه های دانش بشری را در بر  گرفته است ، برای بازدید کنندگان از سراسر جهان باز است. بازدید از این موزه به صورت رایگان است.

موزه بریتانیا گنجینه ای عظیم از تاریخ و هنر بشر از هزاره ها تا امروز است. باید ساعت ها و روزها را صرف کشف تمام شگفتی ها و زیبایی های این موزه کنید. در سفر به لندن حتما بازدید از این موزه را در برنامه خود قرار دهید تا از شکوه تمدن های کشورهای مختلف به ویژه ایران لذت ببرید.


تماس با ما
ارسال به واتساپ